ALKMAAR - Vier studenten uit Alkmaar hebben een innovatief en duurzaam nieuw product bedacht: de Pannenwand. Team pannenwand bestaat uit Maud Immink, Merel Snoek, Martijn Kuijpers en Pieter Vlaar. Zij studeren Technische Bedrijfskunde aan de hogeschool Inholland in Alkmaar. Voor hun schoolproject 'Jong Ondernemen' heeft het team de Pannenwand ontwikkeld: een onderzetter met een opstaande rand die stijlvol is en kinderen en mensen met een beperking beschermt tegen de hete pan.

Het idee van de Pannenwand komt eigenlijk van de vriendin van Martijn, die zat met kinderen aan tafel en ervoer het probleem dat kinderen naar de hete pannen grepen. Hierop moest iets verzonnen worden! De Pannenwand was de uitkomst.De moeder van Pieter werkt in de dementenzorg en de vader van Pieter deed lang vrijwilligerswerk voor verstandelijk beperkten, zo waren de aanvullende doelgroepen al snel bedacht. Pieter: “Het is heel mooi om een product te verkopen dat mensen beschermt, maar ook vooral voor de verzorgende is het een stuk ontspanning aan tafel.” Daarnaast is een Pannenwand stijlvoller en gezelliger op tafel dan een normale onderzetter.

“Wat het team zo hecht maakt, is denk ik de ervaringen die wij samen hebben opgebouwd in eerdere projecten, wij zijn bewust al 2 jaar lang met hetzelfde groepje” aldus Merel. Martijn voegt daaraan toe dat het ook erg helpt dat wij een groep zijn met evenveel mannen als vrouwen. De nuchtere West-Friese mannen hebben nogal eens de creativiteit van de vrouwen nodig.

“Voorkomen is beter dan genezen, maar je kan het beste allebei doen” Een slogan in het leven geroepen door Maud. Aangezien de Pannenwand beschermt tegen brandwonden leek het de studenten een mooi idee om alle slachtoffers die we niet kunnen voorkomen, toch nog te helpen genezen door een deel van de opbrengst te doneren aan de Brandwondenstichting. Het project Jong Ondernemen doen ze vooral om het leren, niet om het rijk worden.

De groep staat vrijdag 7 december op de Dickensmarkt in Medemblik, zaterdag 8 december staan ze op de kerstmarkt in Westzaan, 15 en 16 december hebben ze een kraam op de Winterfair in Alkmaar. Maar uiteraard is de Pannenwand ook te bestellen op www.pannenwand.nl.