In 2015 is Alkmaar een multifunctioneel sportcentrum rijker. Daartoe ging vandaag de eerste paal van dit sportcentrum, De Nieuwe Meent, de grond in. Een ouderwetse heistelling en de nodige inzet van drie toekomstige gebruikers van de nieuwe sportaccommodatie waren daarbij behulpzaam.Onder de deskundige begeleiding van wethouder Sport Peter de Baat (VVD) namen Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport N.V. en twee andere aanstaande gebruikers van het complex het touw ter hand om de eerste paal te slaan. “De Nieuwe Meent belooft een sportmagneet van jewelste te worden”, aldus De Baat. “Deze breed gedragen investering van 20 miljoen euro gaat ongetwijfeld renderen. Ook vanuit de regio zullen mensen hier graag komen sporten en elkaar ontmoeten. We geven zo de naam Alkmaar Sportstad almaar meer inhoud.”

In het nieuwe sportcentrum komen ruimtes waarin onder meer geturnd, geschermd en trampolinegesprongen kan worden. Daarnaast herbergt De Nieuwe Meent straks horeca. Wethouder Vastgoed Elly Konijn (D66): “Deze nieuwe accommodatie wordt een pareltje voor Alkmaar.”

De Nieuwe Meent werd onder regie van Venhoeven CS ontworpen en wordt gebouwd door Vaessen, hetzelfde bedrijf dat veertig jaar geleden de ‘oude’ Meent bouwde. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Zowel voor bouw als onderhoud gaat Vaessen goeddeels gebruikmaken van lokale bedrijven. De Nieuwe Meent fungeert daarnaast als werkgelegenheidsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tijdens de bouw blijft de ijsbaan gewoon open.