ALKMAAR - Op de laatste dag van 2020 is het volle bak werken voor de oliebollenverkopers. Zo ook bij de kraam van Dutch Bakery Alkmaar aan de Wendelaarstraat waar men vanmorgen voor 07.30 uur al de eerste klanten aan de diverse lekkernijen hielp.


'Nu komen de klanten nog mondjesmaat, maar binnen een uur verwachten wij hier een rij en dat gaat de hele dag door', aldus één van de zes medewerkers die nu paraat staan. Dutch Bakery Alkmaar is een begrip in de regio en staat al jaren op de vaste stek bij de Albert Heijn XL in de Wendelaarstraat. Net als vele verkopers in zoetwaren en lekkernijen was het een zwaar jaar voor de onderneming door het ontbreken van het kermisseizoen, maar in de laatste dagen van 2020 wordt dit toch nog een beetje goed gemaakt.

'Wij hebben onze vaste klanten wel opgebouwd. Zelfs van buiten Alkmaar komt men hier speciaal even naar toe rijden. We verwachten vandaag zo'n 20.000 oliebollen, krentenbollen, appelbeignets en andere lekkernijen klaar te maken.' De eerste klanten waren er vanochtend vroeg al, maar men kan nog de hele dag terecht. 'Wij blijven tot 18.00 uur doorbakken en daarna is er nog de leegverkoop dus kom gerust langs. We zijn er op voorbereid.'

Update 13.00 uur: Inmiddels is het een stuk drukker zoals op deze video is te zien.