ALKMAAR - Op zondag 9 juni vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer Alkmaar plaats. Met nog twee maanden te gaan, heeft het evenement deze week haar eerste mijlpaal bereikt: 100 deelnemers. Zij trotseren straks samen de Alkmaarse wateren, om de strijd tegen kanker aan te gaan.

De 100 deelnemers is een mooie mijlpaal, maar het is pas de helft van de totale capaciteit. "Het evenement verwelkomt maximaal 200 deelnemers die de uitdaging aangaan om 1 of 2 kilometer te zwemmen door de pittoreske wateren van Alkmaar. Elke slag die zij maken en elke meter die zij afleggen, staat symbool voor hun vastberadenheid om hoop te brengen aan degenen die getroffen zijn door kanker", vertelt Esmee Bakker van de organisatie. "Dus ik nodig nog 100 andere mensen uit Alkmaar en omgeving uit om deze mooie uitdaging aan te gaan, en er samen een onvergetelijke dag van te maken!"

Swim to Fight Cancer is een evenement dat plaatsvindt in verschillende steden door het hele land, met als missie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar gaat ook Alkmaar bijdragen aan dit nobele doel, met de steun van lokale ondernemers. De hoofdsponsors zijn

de drie local hero's Dé Verzekeringswinkel, Landman Assurantiën en Otterlo Financieel Advies en (overkoepelend) de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. Andere belangrijke sponsors zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, De Hooge Waerder en Knuwer Advocaten.

Speciaal voor deze Alkmaarse editie heeft de organisatie ook twee lokale goede doelen gekozen. Een deel van de donaties gaat naar projecten van 't Praethuys en de afdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, of het nu is door te zwemmen, vrijwilliger te worden of een donatie te doen - elk gebaar telt en draagt bij aan het verschil dat we samen maken. Om deelnemers te laten wennen aan zwemmen in open water, mag elke zwemmer voorafgaand aan het evenement deelnemen aan een clinic, gegeven door professionals.

Voor meer informatie over Swim to Fight Cancer Alkmaar en om in te schrijven, zie www.swimtofightcancer.nl/alkmaar.