ALKMAAR - Van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli staan tijdens het tweede Zomer op het Plein- weekend op het Canadaplein in Alkmaar weer mooie optredens gepland. Op vrijdagavond 7 juli is het podium voor getalenteerde winnaars van de SPOKEN Awards, op zaterdag 8 juli brengt de tributeband Boys Named Sue een muzikaal eerbetoon aan Johnny Cash en op zondag 9 juli is er gitaarpop van Aafke Romeijn. De middag wordt afgesloten met een spetterend optreden van de muzikale alleskunner Sef, die wordt begeleid door het El Salvador Ensemble. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Hiphop en poëzie
Het literaire performance-genre ‘spoken word’ wint nog steeds aan populariteit in Nederland. Doordat er geen officiële opleiding voor is wordt de kunstvorm beoefend door woordkunstenaars van diverse komaf. Spoken word performers geven door het spelen met woorden, een pure en directe inkijk in hun ziel en brein. Sinds 2015 zet Stichting SPOKEN zich in als ambassadeur van het genre spoken word. Zij organiseert o.a. de SPOKEN Awards, waarbij de prijzen worden uitgereikt in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel. Op vrijdagavond 7 juli vanaf 20.30 uur is het Zomer op het Plein-podium voor een aantal winnaars van de SPOKEN Awards. “Een fascinerende en bruisende muzikale avond.” (NRC*****)

Everybody loves Cash
Boys Named Sue bestaat sinds 2001 en is daarmee de langstlopende tributeband van Johnny Cash. Met hun energie en enthousiasme maken de 5 ras-muzikanten van ieder optreden één groot feest. De mannen laten alle facetten van de Amerikaanse zanger horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Herleef de bepalende rock, gospel en country van onze gezamenlijke held, want: everybody loves Cash. Boys Named Sue is te zien op zaterdag 8 juli vanaf 16.30 uur

Gitaarpunk, hiphop en bossanova-gitaartjes
Voor een zomerse muzikale middag moet je op zondagmiddag 9 juli op het Canadaplein zijn! Vanaf 14.30 uur staan optredens gepland van Aafke Romeijn en Sef en zijn El Salvador Ensemble.

Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaarpunk en raakte in de ban van hiphop. Multitalent Sef is bekend van hits als

‘De Leven’ en ‘Toch Houdt Ze Van Mij’. Op zondag 9 juli treedt hij met het 10- koppige El Salvador Ensemble.

Meer informatie
Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.