ALKMAAR - Een studiezoeker gaat graag naar een Open Dag, gaat op proef studeren of loopt een dag mee met een student. Sinds de corona-maatregelen is dat anders. Het gehele onderwijs in het hbo wordt online aangeboden. Zo gaat het ook met het oriënteren, proefstuderen en zoeken naar een hbo-opleiding; geheel online.

Online Proefstuderen
Hogeschool Inholland Alkmaar biedt vanaf nu de mogelijkheid om online te komen Proefstuderen. De Alkmaarse hogeschool is aan het innoveren en heeft samen met de 13 verschillende opleidingen dit online studiekeuzemoment uitgewerkt. Studiezoekers kunnen op bepaalde tijdstippen online deelnemen. Deze nieuwe mogelijkheid en alternatief voor de fysieke voorlichtingsactiviteiten biedt de studiezoeker de mogelijkheid om in gesprek te gaan met studenten en docenten. Ook kan een online les of presentatie worden gevolgd, video's worden bekeken of soms een podcast worden beluisterd. En ja, ze kunnen ook meedoen aan een quiz.

Oriënteren
Online Proefstuderen is een van de schakels in het online oriënteren bij Hogeschool Inholland. Het geeft de studiezoeker de mogelijkheid om de keuze steeds meer helder te krijgen. Vaak is bij de studiezoeker wel bekend welke richting hij of zij op wil maar is er nog twijfel tussen twee opleidingen. Of de studiezoeker wil gewoon zeker weten dat dit de juiste opleiding voor hem of haar is en vindt het leuk om er nog meer over te horen en te bekijken.

MS Teams
Als studiezoeker heb je op het proefstudeermoment persoonlijk contact via MS Teams. Op deze manier kan Hogeschool Inholland toch wat van de sfeer van de locatie in Alkmaar meegeven. En kan worden beleefd hoe het is om te studeren bij: Accountancy, Finance & Control, Business Studies, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Informatica, Business IT & Management, Bouwkunde, Civiele Techniek, Technische Bedrijfskunde, Social Work, Verpleegkunde of de Pabo.

Online magazine
Na het Online Proefstuderen krijgen studiezoekers een online magazine toegestuurd waarin video's en presentaties nog kunnen worden bekeken en eventuele podcasts nog kunnen worden beluisterd. Alle handige informatie om verder te komen in het studiekeuzeproces ontvangt de proefstudeerder in zijn inbox.

Meer weten over Online Proefstuderen? En bekijken op welke data en bij welke opleiding je kunt Proefstuderen? Ga naar www.inholland.nl/proefstuderen.