ALKMAAR - Het thema van de Boekenweek (9 t/m 18 april) is Eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor je samengesteld dat aansluit bij het thema van deze Boekenweek.

Tekenen met Kees Oosterbaan
Teken een ode aan je eerste liefde! Tekenen met Kees Oosterbaan tijdens de Boekenweek. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je nog niet kende. Bij deze tekensessie zet je deze gevoelens om in beeld. Teken je mee op dinsdag 12 april in de bibliotheek in Alkmaar Centrum? De tekensessie start om 10.00 uur en meedoen is gratis.

Liefde in beeld

Liefde in beeld: verhalen en voorwerpen van hartstocht en minnekunst Een lezing van Martijn Pieters. De liefde is door de tijden heen voor veel kunstenaars een inspiratie voor het maken van kunst geweest. Uit de late middeleeuwen en renaissance zijn nog veel voorwerpen over die een rol speelden in het liefdesproces en uiting gaven aan de, vaak onbereikbare, liefde. Martijn Pieters vertelt hierover tijdens zijn lezing in de bibliotheek in Heerhugowaard op woensdag 13 april, aanvang 20.00 uur. De toegang voor de lezing van Martijn is € 7,50. Bibliotheekleden krijgen € 2,50 korting.

De Toverlantaarn
De Toverlantaarn: Een blik op de literatuur van de 19e eeuw. Suzanne Voets en Simon Mulder nemen je tijdens de Boekenweek mee aan de hand van hun eigen boeken en van hun favoriete gedichten en verhalen langs het veranderende sociale en culturele landschap van Nederland in de 19e eeuw. Op donderdag 14 april in de bibliotheek in Bergen, aanvang 19.30 uur. De toegang voor de lezing van Suzanne en Simon is € 7,50. Bibliotheekleden krijgen € 2,50 korting.

Ik kan ‘t, ik wil ‘t, ik doe ‘t… Nu!
IK KAN T, IK WIL T, IK DOE T... NU! Is een interactieve one-man-show van acteur Peter Faber over relaties, liefde, talent, lijf, keuzes en de toekomst. Laat je verrassen door de inspirerende Peter Faber. Kom luisteren naar zijn gedichten, zang en geniet van zijn bijzondere humor. Op een ongedwongen manier en vol bezieling laat hij je kennis maken met de liefde voor jezelf! Peter neemt je voor even mee in zijn wereld. Iedereen ontvangt na afloop een “Levenslang Kampioens Paspoort”. Als afsluiting van de voorstelling wordt een schilderij van Peter Faber geveild voor het project Levenslang. Kom meegenieten op zaterdag 14 mei (Boekenweek in de verlenging) in de bibliotheek in De Mare van 14.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om aan de activiteiten deel te nemen? Reserveren voor Boekenweekactiviteiten kan via bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Meer informatie over de lezingen vind je ook in de agenda.