ALKMAAR - Zonder erg loop je er voorbij, misschien zelfs kijkend op je telefoon of afgeleid door de dagelijkse drukte. Niet wetende wat voor moois je allemaal mist onderweg naar je volgende bestemming. De nieuwe Kunstroute brengt hier verandering in: laat je al wandelend verrassen door de kunst op straat en (historische) architectuur van Alkmaar. We beloven je; de volgende keer dat je door het centrum loopt bekijk je deze met andere ogen.

Deze route, samengesteld door de Alkmaar Store (VVV), belicht niet alleen de kunstwerken die de straten en parken sieren, maar ook de verhalen achter deze artistieke creaties en de historische context. Zo loop je langs Huilende Spoken (Canadaplein), ontdek je kunst in de lantaarnpalen (!), maak je kennis met Alkmaarse helden en krijg je ondertussen ook nog een snelcursus Alkmaarse geschiedenis.

Het najaar is echt een wandelseizoen. Samen of alleen even een rondje lopen in het herfstzonnetje, liefst met een heerlijke coffee-to-go voor onderweg. Afwijken van je gebruikelijke route doe je met behulp van uitgestippelde routes zoals de Kunstroute en nog vele andere (thematisch ingestoken) routes. Of probeer eens een stadswandeling met gids! Meer informatie en de routes vind je bij de Alkmaar Store (VVV) of online via onderstaande QR-code.

De lancering van de wandelroute werd gemarkeerd met een eigentijdse twist - een TikTok-filmpje dat de essentie van de route vastlegt, met een knipoog naar moderne creativiteit. Bekijk het filmpje via onderstaande QR-code.