EGMOND - Op zaterdag 30 november staat dit jaar een recordaantal van 10.500 wandelaars aan de start van de 7e editie van de Fjoertoer Egmond. De Fjoertoer Egmond is een unieke avondwandeltocht door de Egmonden en Bergen aan Zee langs tal van licht-, vuur- en geluidsacts. Sportorganisatie Le Champion voelt zich trots dat de interesse in het evenement wederom groot is. Kijk voor meer informatie over de Fjoertoer Egmond op www.fjoertoeregmond.nl.


De afstanden van 14, 19 (Noord en Zuid) en 26 km blijven wandelaars verrassen met de meest spectaculaire acts op de route. Dit jaar wordt voor de derde keer de Family Fjoertoer georganiseerd. Een afstand van 6 km voor het hele gezin. Onderweg is het ene schouwspel nog indrukwekkender dan het andere, gecreëerd door kunstenaars, artiesten en de bewoners van Egmond. De start van alle afstanden is op het parkeerdek van Hotel Zuiderduin. Daarna gaan de routes ieder hun eigen weg. Aan het eind van de wandeltocht finishen alle wandelaars op het Pompplein voorbij vuurtoren Van Speijk. De avond wordt geheel in stijl afgesloten met een speciaal finishfeest bij Hotel Zuiderduin.

Nieuw thema: Noflik December
Ieder jaar heeft de Fjoertoer Egmond een nieuw thema. Dit jaar is gekozen voor Noflik December. Noflik is Fries. Net als de Fjoertoer. Het wordt daar veel gebruikt om elkaar een fijne kerst te wensen. Een Noflik kerst. Het staat voor aangenaam, plezierig en fijn. Allemaal woorden die ook zeker bij de Fjoertoer Egmond horen. Met de Fjoertoer Egmond geeft organisator Le Champion op de laatste dag november het startsein voor de sfeervolle decembermaand. Binnen dit thema kunnen kunstenaars, bewoners, deelnemers, artiesten en betrokken partijen hun creativiteit kwijt. Daarnaast kunnen wandelaars zich met hun outfit laten inspireren door het thema en volledig in stijl verkleed komen.