ALKMAAR - Sport Vitaal, de sportstimuleringsafdeling voor volwassenen van Alkmaar Sport, organiseert zaterdag 9 april een e-bike testdag. Op de 400-meterbaan van De Meent presenteert Schilder Tweewielers zich van 12.00 tot 17.00. Wie in het bezit is van een e-bike kan onder andere de fiets aan een mini-apk laten onderwerpen. Er is aandacht voor veiligheidsattributen zoals helmen en spiegels. Voor degene die zich nog oriën­teert op de aanschaf van een e-bike biedt deze middag de ideale gele­genheid om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en advies te vragen. Er zullen diverse testfiet­sen aanwezig zijn, van stadsfiets tot bakfiets. Toegang tot het event is gratis.

Steeds meer Nederlanders schaffen een e-bike aan. Maar waar de mogelijkheden en accessoires van de reguliere fiets nog enigszins tot de verbeelding spreken, wordt dit bij de e-bike toch wat ingewikkelder. De accu’s kunnen bijvoorbeeld al op veel manieren verschillen in accuduur en plaatsing in of op de fiets. Omdat iedere fietser een eigen voorkeur heeft is het niet onwenselijk verschillende opties uitgebreid te testen en u van de juiste adviezen te laten voorzien. Tijdens het e-bike event op de –tegen die tijd gesmolten- 400-meterbaan van De Meent is dit allemaal mogelijk onder één dak.

Doortrappen

Ook oudere mensen blijven steeds langer actief op de fiets. Dit is echter niet zonder risico’s en jaarlijks belanden er flink wat fietsers met verwoningen bij de eerste hulp posten. Doortrappen is een veilig fietsen programma voor de oudere doelgroep. Met een paar simpele maatregelen blijf je doen wat je altijd doet en trap je zeker, veilig en plezierig door.

Testfietsen

De markt voor e-bikes wordt steeds groter. Naast de elektrische aangedreven stadsfietsen zijn ook de bakfietsen en mountainbikes aan een opmars bezig. Schilder Tweewielers brengt ook testfietsen mee en de deskundige medewerkers kunnen u voorzien van gespecialiseerde informatie over de diverse fietsen. Een prima gelegenheid wanneer u zich wil oriënteren op de aanschaf van een fiets. Schilder Tweewielers voorziet uw e-bike van een gratis mini-APK waaruit eventuele onderhoudspunten naar voren komen, welke u naar wens op een later tijdstip in de winkel kunt laten verhelpen. Bij de diverse stands wordt u voorzien van informatie over de nieuwste accessoires voor fiets en fietser.

“De afgelopen twee jaar is fietsen als laagdrempelige beweegactiviteit populairder dan ooit geworden. We vinden het dan ook belangrijk dat de steeds populairder wordende e-bike hier bij betrokken wordt. Een grote doelgroep is met enige trapondersteuning makkelijk in bewegen te krijgen of houden. Zonder verdere verplichtingen kan men zich deze dag gratis oriënteren op het huidige aanbod op de markt,” aldus Mirjam van der Welle, projectcoördinator bij Sport Vitaal. Geïnteresseerden zijn van 12.00-17.00 uur welkom bij De Meent, Terborchlaan 301 in Alkmaar. Wie een eigen fiets meebrengt kan de bebording volgen naar de ingang aan de achterzijde van het pand. Toegang tot het event is gratis. Meer informatie kunt u opvragen bij Sport Vitaal, via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517.