Zaterdag 5 november organiseert Duurzaam Heiloo* een dag over duurzaamheid in Heiloo, gekoppeld aan de landelijke Duurzame Huizenroute. In de Witte Kerk organiseren zij een Duurzame Huizenmarkt. Langs duurzame huizen, duurzame scholen en duurzame bedrijven heeft Duurzaam Heiloo voor deze dag fietstochten georganiseerd. Om 10.00 uur geeft wethouder Rob Opdam in de Witte Kerk de aftrap voor deze duurzaamheidsdag.

Van 10.00-16.00 uur heeft Duurzaam Heiloo de deuren van de Witte Kerk geopend voor de Duurzame Huizenmarkt. Iedereen die meer wil weten over duurzaam bouwen en verbouwen en energiebesparende maatregelen kan gratis op de markt terecht.

Fietstochten en huizenroute

Wie de duurzame maatregelen in de praktijk wil zien kan meedoen aan drie fietstochten. De tochten duren elk ongeveer een uur en starten bij de Willibrordusput voor de Witte Kerk. Aanmelden kan bij de stand van Heiloo Energie in de Witte Kerk.

  • 11.00 langs het Petrus Canisius College (PCC) en de Jan van Rijckenborgschool;
  • 13.00 uur langs duurzame bedrijfspanden en
  • 14.00 uur langs duurzame huizen.

Daarnaast doet Heiloo mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen kan daarom op 5 (en ook op 12 november) op eigen gelegenheid een woning in Heiloo bezoeken.

Wethouder Rob Opdam: “Gemeente Heiloo wil met haar duurzaamheidsbeleid sturen in de richting van een kringloopsamenleving. Een gemeenschap waar mensen in goede samenwerking met elkaar voor hun (toekomstige) leefomgeving zorgen. De grootste opgave daarbinnen is het beperken van de CO2-uitstoot. Daarom ligt het accent van deze duurzaamheidsdag op energiegebruik en energiebesparing. Dat doen we samen en het is goed om onze kennis te delen. Iedereen  draagt een steentje bij en zo zijn we samen op weg naar een duurzaam Heiloo”.

Meer informatie

  • Voor meer informatie over de Duurzame Huizenmarkt kunt u kijken op de website van Duurzaam Heiloo
  • Voor meer informatie over woningverduurzaming gaat u naar de website van Heiloo Energie of het Duurzaam Bouwloket.
  • Voor de openstelling van duurzame woonhuizen: de website van de Duurzame Huizenroute.
  • Op de website van de gemeente kunt u terecht voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en activiteiten in Heiloo.

*Duurzaam Heiloo is een samenwerking tussen inwoners (Heiloo Energie), gemeente en ondernemers.