ALKMAAR - Woensdag begint de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober 2020). Dit jaar is het thema: En toen? De hele maand oktober is er in de Clavis Conceptwinkel elke zaterdagochtend een activiteit rondom een spannend boek over geschiedenis, speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Dit kan ook door boeken te lezen! En door leuke activiteiten bij die boeken. Verdiep je deze maand bij de Clavis Conceptwinkel in verhalen over ridders en prinsessen, verplaats je in de vroegere indianen of kom van alles te weten over dino’s.

Zo wordt er zaterdag 3 oktober voorgelezen uit Het ongelooflijke maar waargebeurde over de dino’s. Bijna iedereen denkt dat dinosaurussen zijn uitgestorven. Maar klopt dat eigenlijk wel? Kom het zelf maar ontdekken in ons mini-dinosaurauslab en help ons echte dinobotten uit te graven! Zaterdag 10 oktober staat het boek Noortje speelt prinsesje centraal. Kom samen met jouw liefste pop prins of prinsesje spelen. Zaterdag 17 oktober is een voorleesochtend voor stoere ridders en ridsters, dan lezen we voor uit Ridder Roel en de drakenvechter. Wat weet jij van indianen? Na 24 oktober heel veel, want dan draait alles om het boek Kleine Indiaan.

De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar met hun (groot)ouders. We beginnen om 11.00 uur en zijn rond 12.30 klaar. De activiteiten kosten 5 euro per kind. Inschrijven kan door de mailen naar conceptwinkel.alkmaar@clavisbooks.com.

Sinds vorige zomer is de Nederlandse vestiging van Clavis Uitgeverij verhuisd naar het Hooge Huys in Alkmaar. Naast het kantoor is hier een Clavis Conceptwinkel gevestigd met alle boeken van Clavis. Iedere zaterdag zijn hier activiteiten voor kinderen van 3-6 jaar. In samenwerking met Pabo Inholland is Clavis Uitgeverij daarnaast Willewete educatief centrum gestart. Deze stichting biedt een uitgebreid programma van klasbezoeken en nascholing.