ALKMAAR - De bijzondere tentoonstelling van de genomineerden van de Cultuurprijs met werk van Hellen van Meene, Sophie Olga de Jong en Anne Silverstrand Forest heeft in de maand juli veel bezoekers getrokken.

Sophie Olga de Jong uit Bergen vertoont 5 van haar animatiefilms. De filmmaakster maakte onder meer een bijzondere film over een jong meisje dat leert fietsen met de hulp van haar opa.

Hellen van Meene uit Heiloo laat zowel recent als werk uit de jaren negentig zien. De modellen voor de foto’s scout Hellen vaak tijdens toevallige ontmoetingen op straat. Ze fotografeert ze op bijzondere locaties, bij voorkeur in oude huizen, die door de tand des tijds zijn aangeraakt.

Bij de schilderijen en aquarellen van Anne Silverstrand Forest, geboren in Alkmaar, laat zij zich inspireren door oude afbeeldingen van kleding of sfeer uit de tijd van de renaissance of de barok.

Van jong talent Rashel van der Schaaf wordt haar examenfilm ‘Ich bin der Fluß’ getoond. De filmmaakster maakte filmopnamen in Duitsland, Hongarije en Roemenië van de rivier de Donau.

Van alle vier de kunstenaars is een boeiend filmportret gemaakt, waar de bezoeker van de tentoonstelling kan zien op welke manier hun werk tot stand komt. De tentoonstelling is nog t/m 25 september te bezichtigen