ALKMAAR - De Surinaamse Shaktie Ramkhelawan is er helemaal kapot van dat zijn foodtruck niet meer te redden is. De Surinaamse truck is een bekend verschijnsel op Alkmaarse en Hoornse markten. Het ging mis toen Shaktie zaterdag met zijn foodtruck een hoge paal ramde.

"Ik stap uit de auto en mijn hele wereld stort in elkaar. Je weet gelijk: het is einde verhaal." Onderweg naar de markt rijdt hij met zijn truck tegen een paal aan. De bak blijft hangen aan de paal en was in een klap verwoest.

Shaktie is er helemaal kapot van. Zijn levenswerk ligt in duigen. "Ik slaap ook niet. Ik ben rond 2 uur in de ochtend wakker en dan denk ik: hoe had dit kunnen gebeuren? Je rijdt al drie jaar uit dezelfde straat... Het gebeurde echt in een seconde."

Bekend verschijnsel
De Surinaamse truck van Shaktie stond op Alkmaarse en Hoornse markten en was een bekend verschijnsel. Ook op festivals verkocht hij zijn Surinaamse broodjes. De zaken liepen goed en daarom ziet hij het nu even niet meer zitten.

Gelukkig krijgt hij veel steun van buurtbewoners. 'Ik heb klanten die helemaal uit Hoorn eten zijn komen halen afgelopen zaterdag. M'n buren, m'n familie. Iedereen staat voor me klaar. Van een buurman mocht ik bijvoorbeeld zijn garagebox lenen."

Opnieuw beginnen
Een nieuwe truck kost veel geld en daarom is opnieuw beginnen lastig. Shaktie zoekt hulp zodat hij een nieuwe truck kan aanschaffen. "Alles helpt. Als iemand iets wil starten. Ik weet niet hoe het allemaal werkt: dit is allemaal nieuw voor mij. Omdat ik hier pas woon, weet ik ook niet hoe een donatiepagina werkt. Ik moet het allemaal nog gaan uitzoeken."