ALKMAAR - Jasmijn van Vliet is een van de organisatoren van Crossoverstad en is met het idee gekomen om het dit jaar in hal 25 te organiseren. “Hal 25 als overdekt skatepark, dat lijkt mij nou echt te gek! In Alkmaar heb je niet een overdekt skatepark” Hier in Alkmaar heb je best wel een grote skate groep en er is weinig plek waar men terecht kan. Zo is het idee gekomen om het hier in hal 25 te doen en dit jaar in de herfstvakantie omdat het afgelopen jaren wel in de zomer was maar het toen gewoon te warm was.

“Laten proeven van de straatkunsten”
“We willen de jongeren ook weer laten proeven van de straat kunsten die wij hier hebben. Zowel de sporten als de graffiti en iedereen weer warm te krijgen. Daarnaast willen we aan de gemeente Alkmaar laten zien hoeveel mensen hier nou op af komen.”

Een van de doelen van Crossoverstad is kinderen in beweging te brengen “Iedereen merkt dat tegenwoordig kinderen heel veel bezig zijn met tablets en telefoon en dat is logisch want het is een trend. Ze gaan wel naar buiten met bepaalde apps maar het is zo tof om te zien hoe de communicatie is tussen die jonge kinderen en de oudere skaters. Die vinden dat natuurlijk fantastisch om te zien en willen zo ook nieuwe dingen leren.”

Duwtje in de rug
Er worden verschillende clinics gehouden tijdens Crossoverstad. “De jongens die free run les geven willen hierna ook voor zichzelf beginnen.” Iedereen staat voor elkaar klaar en helpt om deze dagen zo goed mogelijk te laten verlopen. “De skate clinic wordt gegeven door een jongen die ook clinics geeft op scholen” Zo geven we elkaar allemaal een zetje in de rug om verder te komen.