ALKMAAR - Vijftig jaar geleden werd de Alkmaarse afdeling van de VVAO (Vereniging voor vrouwen met een hogere opleiding) opgericht om (toen nog alleen) academische vrouwen in staat te stellen elkaar buiten de werksfeer om te ontmoeten voor lezingen, workshops en diverse andere activiteiten.

We zijn erg verheugd en trots dat we voor het 10de lustrum van de VVAO, afdeling Noord-Holland-Noord twee spraakmakende vrouwen bereid hebben gevonden een lezing te geven. Prof. dr. José van Dijck, sinds maart 2015 president van de KNAW en in 2016 uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland door Opzij, zal het lustrum 7 april a.s. openen met haar lezing “De kracht van de academische vrouw”. Zij wordt gevolgd door een spreker van internationale allure. Dr. Kathalijne Buitenweg, momenteel 2e Kamerlid van GroenLinks en voorheen leider van GroenLinks in het Europees Parlement, geeft een lezing over “Kansen krijgen, pakken én vasthouden”.

In het sfeervolle etablissement De Blinkerd in Schoorl wordt de dag geleid door onze dagvoorzitter, onderzoeksjournalist en schrijfster van onder andere “Vluchtcode Vlinder” en “Daar is de Muur” Margriet Brandsma, bij de meesten nog bekend als onze vrouw in Berlijn. Na het informatieve ochtendprogramma en aansluitend een verzorgde lunch is er ’s middags tijd voor een ontspannen samenzijn met een quiz gespeeld in teamverband en een salsa workshop onder leiding van José van Zandvliet van dansschool LatinXcitement.

We ronden het programma op luchtige wijze af met het uit vier dames bestaande muziektheater LOS. Zij zullen een speciaal voor ons geschreven programma presenteren. Wij hopen dat u bij het drankje na afloop kunt zeggen dat het een interessante en ook ontspannen dag was.

Voor meer informatie over het programma op 7 april 2018 bezoekt u de website https://www.vvao.nl/media/6038/lustrumaankondiging.pdf.

Om direct een plaats te reserveren stuurt u vóór 1 april een mail aan Isette Min: L.y.min-buyn@planet.nl