ALKMAAR - Drakenbootvereniging United Dragons organiseert op zaterdag 10 juni het jaarlijkse drakenbootfestival: Race the Dragon. Misschien heb je het weleens gezien: een drakenboot. En anders heb je hem zeker gehoord, want hij is niet te missen! Voorop op de 12-meter lange boot staat een grote drum waarop het ritme wordt aangegeven. Aan de voorkant een grote drakenkop en natuurlijk achter op de staart.

De boot is gevuld met 14-18 peddelaars welke allen zo gelijk en krachtig mogelijk moeten peddelen om zo snel mogelijk, na 200 meter over de finish te komen. Tijdens Race the Dragon varen zowel professionele teams als evenemententeams voor de snelste tijd. 'De evenemententeams bestaan vaak uit een groep collega's sportmaatjes of vrienden. Een leuk gemengd deelnemersveld waarbij het plezier voorop staat', vertellen Diana en Masja die het evenement organiseren. Enkele weken voorafgaande krijgen de deelnemers een proeftraining zodat ze goed voorbereid van start kunnen.

'Het doel van het festival is zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de geweldige drakenbootsport en onze gezellige club. We hopen mensen aan te steken met het drakenbootvirus en dat we ze uiteindelijk als lid kunnen verwelkomen binnen onze club'.

Water. Geniet ervan!

Dit jaar zijn we de samenwerking aangegaan met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zonder schoon water zou dit evenement niet mogelijk zijn.

We zijn blij om samen met HHNK deze boodschap tijdens ons festival uit te dragen. 'Laten we met z'n allen het water schoonhouden om er samen van te kunnen genieten!'

Locatie en aanmelden
Het festivalterrein bevindt zich in het centrum van Alkmaar langs het Noord-Hollands kanaal aan de Noorderkade tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug. Aanmelden kan via de website van Race the Dragon. (www.racethedragon.nl)