ALKMAAR - Voor het tiende jaar op rij helpt de Lionsclub Alkmaar Phoenix de Voedselbank Alkmaar met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten (‘koffiepuntjes’). De ingezamelde waardepunten worden begin volgend jaar door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie.


In de regio Alkmaar leverde de actie vorig jaar 3.000 pakken koffie op, waarvan ongeveer 60% in de gemeente Alkmaar. De rest in Heiloo, Limmen, de Egmonden, Bergen en Schoorl. De actie is onderdeel van een landelijke actie waarbij 130 Lionsclubs, alle Voedselbanken en ongeveer 10.000 vrijwilligers betrokken zijn.

Inzamelboxen zijn in Alkmaar te vinden te vinden bij Albert Heijn (Wendelaarstraat, De Mare, Hoefplan en Oudorp), Vomar Voordeelmarkt (De Mare), Jumbo (Paardenmarkt, Muiderwaard en Daalmeer), Bibliotheek Centrum en de Voedselbank. Ook in Stompetoren, Schermerhorn, de Rijp en elders in de regio zijn inzamelboxen te vinden.

Mede door de economische malaise moeten steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Een pak koffie is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Geef uw koffiepunten een tweede leven, door ze aan de Voedselbank te geven!