ALKMAAR - Sport Vitaal organiseert op Goede Vrijdag, vrijdag 15 april, een Doortrappen Paasfietstocht door Alkmaar en de omgeving. Deelnemers kunnen tussen 9:30 en 10:00 uur zelfstandig starten vanaf sportcomplex de Meent in Alkmaar. Onderweg wordt even gestopt voor een taartje en drankje. Uiteraard wordt er tijdens deze fietstocht ook aandacht gegeven aan het paasthema. Wat dit inhoudt blijft nog een verrassing. Deelnemers kunnen zich voor € 5,- p.p. aanmelden via www.alkmaaractief.nl of per mail via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06 – 2851 0517.

De Doortrappen fietstocht van Alkmaar Sport kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden, waarbij een totale afstand van zo'n 35 kilometer gefietst wordt. De deelnemers ontvangen bij de start een knooppunt route en overzichtskaartje op papier. Ook kunnen zij een GPX bestand meekrijgen voor onderweg. De fietstocht vindt verder op eigen gelegenheid plaats. Vanwege het succes van onze eerdere fietstochten wordt vervolg gegeven aan het concept, waarbij het Paasweekend weer een mooi moment vormde om een fietstocht te organiseren met het thema Pasen.

Doortrappen Alkmaar

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.