ALKMAAR - Het Rekerhuis uit Alkmaar heeft een donatie van € 3450 vanuit het Univé Ledenfonds ontvangen. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een duofiets, zodat jongvolwassenen met een verstandelijke beperking veilig met de fiets de weg op kunnen. 

Stichting Het Rekerhuis is een particuliere zorginstelling voor verstandelijk beperkten. In het huis wonen vijf jonge heren en drie jonge dames in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. De zorginstelling biedt dagbesteding en er zijn twee logeerkamers voor degenen die nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen. Het Rekerhuis is in 2016 opgericht.

Langgekoesterde wens 
De duofiets is een elektrische fiets waarop elke bewoner samen met een begeleider kan fietsen. De elektrische ondersteuning van de duofiets maakt het fietsen voor de bewoners toegankelijker, ongeacht hun fysieke capaciteiten. Dit draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Daarnaast versterkt het de band tussen bewoners en begeleiders, aangezien ze samen kunnen genieten van deze gedeelde activiteit. De aanschaf was dan ook een langgekoesterde wens van Het Rekerhuis.

Fietsen geeft je vrijheid 
Oprichter Ellis de Boer: “Fietsen geeft je vrijheid en iedereen hier houdt ervan. Niet iedereen voelde zich comfortabel op een reguliere fiets, laat staan op een tandem. Zelfs met een driewieler moet je vaak achter elkaar fietsen, wat door vrijwilligers en bewoners als onveilig werd ervaren. De duofiets is daarom een mooie oplossing. Naast dat de duofiets veiligheid biedt, is het samen fietsen ook nog eens gezellig. Een mooie win-winsituatie dus.”