ALKMAAR - De “Nationale Bevrijdingsvuurestafette” is sinds 1948 een landelijke traditie en een indrukwekkend teken van nationale eenheid. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij teams vanuit verschillende gemeenten in het hele land naar Wageningen komen om het symbolische vrijheidsvuur in ontvangst te nemen en naar hun eigen gemeente brengen. Ook dit jaar gaat er weer een groep lopers uit de gemeente Alkmaar aan het evenement deelnemen onder aanvoering van trainer Ron Kabel, in samenwerking met gemeente Alkmaar en atletiekvereniging Hylas. Als je van hardlopen houdt en van uitdaging dan is dit echt iets voor jou!

Het symbolische vrijheidsvuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei vanaf 00:00 uur voor het vrijheidsmonument op het 5-Mei plein in Wageningen aan de loopgroepen uitgereikt. Daarna loop je mee in de estafette naar Alkmaar van in totaal 185 km. De verplaatsing van de lopers wordt gedaan met busjes. De hardlopers die aan de beurt zijn lopen telkens één kilometer en rusten daarna uit in het busje. In Wageningen, De Rijp en Alkmaar wordt er als groep gelopen.

Op 5 mei komt de groep hardlopers om ca 13:30 uur aan bij het bevrijdingsconcert in de Alkmaarder Hout en wordt het bevrijdingsvuur overhandigd aan de burgemeester die hiermee de vuurschaal zal ontsteken, waarna de festiviteiten officieel starten. Voor meer informatie kan je op de Hylas website terecht.

Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan een mail naar: Ron_kabel@hotmail.com