ALKMAAR - Naar aanleiding van de ‘Corona maatregelen’ is Divrent Events op het unieke plan gekomen om Quarantaine Mixtapes te realiseren. Zes verschillende DJ’s zullen hun uiterste best doen om een zo goed en feestelijk mogelijk setje te draaien.

In oktober 2019 is Divrent Events begonnen. Ondertussen hebben ze al meerdere feesten volledig uitverkocht en zag de toekomst er glansrijk uit. Alles veranderde op het moment dat het Coronavirus Nederland bereikte. Al de plannen die op tafel lagen werden per direct geschrapt en er was qua evenementen niks meer om naar uit te kijken. Door de maatregelen die getroffen zijn vanuit de overheid, is het nu niet meer mogelijk om evenementen te organiseren en zal er een creatieve wijze moeten komen om toch relevant te blijven.

Een week nadat de maatregelen bekend waren, is er beraad geweest over hoe het nu verder moet. Terwijl er veel gekeken werd naar wat er niet meer kon, werd er een plan bedacht wat de organisatie draaiende kan houden. Het plan ‘Quarantaine Mixtapes’ was ontstaan en er werd gelijk druk gewerkt om het plan uit te werken. De opnames waren in twee dagen opgenomen en toen begon het bewerken van de beelden. Na vele uren op anderhalf meter te hebben gewerkt is er uiteindelijk een prachtig resultaat behaald. De mixtapes verschijnen op Instagram, Soundcloud en op de site: www.divrent.nl .

Het doel wat bereikt wil worden met de mixtapes is dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven om daar een feestelijk sfeertje te creëren met hun familie en/of online vrienden. Op die manier kunnen de richtlijnen van het RIVM worden opgevolgd en kunnen we het virus samen stoppen.