ALKMAAR - Op 6 december zijn de Helden van Alkmaar feestelijk gehuldigd in het Taqa Theater De Vest. Van de 28 Helden werden gisteren aan 27 vrijwilligers de medailles uitgereikt, die zich door hun inzet voor de Alkmaarse samenleving hebben onderscheiden. In opdracht van gemeente Alkmaar, organiseert Team Vrijwillig al sinds 2012 de Helden van Alkmaar.

In Alkmaar zijn ruim 40.000 vrijwilligers actief. De één doet een paar uur per jaar vrijwilligerswerk. De ander heeft er een dagtaak aan. En niet alleen in Zorg en Welzijn, maar ook in de sectoren Sport, Kunst en Cultuur en Natuur en Milieu. Als particulier of voor een organisatie. “Wij zijn hier omdat jullie je op een bijzonder manier hebben ingezet binnen onze gemeente”, aldus Ruud Herder, directeur Team Vrijwillig.

Op 6 december kwamen de Helden van Alkmaar stuk voor stuk binnen in het Taqa Theater De Vest. Samen met vrienden en familie was het een feestelijke bijeenkomst. Er werd ontzettend veel waardering uitgesproken en er heerste vreugde en trots.

Wethouder Anjo van de Ven sprak vol lof over vrijwilligers: “Ik ben blij dat ik tijdens dit feestelijke moment een aantal van jullie in het zonnetje mag zetten. Jullie staan symbool voor alle andere vrijwilligers. Het is jouw medaille, maar in jou eren wij ook alle andere vrijwilligers die zich inzetten voor Alkmaar. Jullie zijn van groot belang voor de samenleving. Er is wel eens uitgerekend wat het de samenleving financieel zou kosten als we al het werk dat jullie doen, door professionals zouden laten doen. Dat loopt in de miljoenen, miljarden geloof ik. Uiteindelijk gaat het daar niet om, maar het geeft wel aan hoe waardevol het werk is dat jullie verrichten. Of je je nu een paar uur per maand inzet of hele dagen, het is allemaal even belangrijk. Je doet het naar vermogen om het kleine wereldje in Alkmaar mooier, leefbaarder, gezelliger en/of zorgzamer te maken. En daar zijn wij heel dankbaar voor”.
Wethouder Anjo van de Ven sloot haar speech af met de bekende quote van Loesje: ‘Als elke vrijwilliger een ster zou zijn, werd het nooit meer donker.’

Dit zijn de Helden van Alkmaar 2023

Dominique Dubois
Theo Droog
René Peereboom
Dick Mol
Maikel Deijkers
Gerda Reus
Lidy Koning
Sieny Ankoné-Plantinga
Linda Van Pel
Marjolein Jansen
Herman Van der Meer
Lia Vanwersch - Stroomberg
Stefan Boerhoop
Hans Muntjewerff
Charles Bruin
Fadi Laham
Arie Reijm
Gerda Kuiper
Jesper Boom
Aart Hoogschagen
Laus van Langen
Kees Kraakman
Jan Bolt
Martin van Hooff
Gerard Beemsterboer
Saskia Brouwer
Margriet Ris
Cor Lub