ALKMAAR - De Plus Wandel4daagse Alkmaar werd eerder dit jaar geannuleerd vanwege de negatieve ontwikkelingen van het coronavirus. De organisator Le Champion is gaan nadenken over een kleinschaliger alternatief en gaat nu de Wandel2daagse Alkmaar op donderdag 1 en vrijdag 2 juli organiseren. Het kleinschalige wandelevenement heeft ruimte voor 1.000 deelnemers en wordt in samenwerking met de Provincie Noord-Holland georganiseerd. De startbewijzen zijn al bijna verkocht, inschrijven kan via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.


Le Champion geeft met de Wandel2daagse Alkmaar het startschot voor het nieuwe wandel- en evenementenseizoen in Alkmaar. Deelnemers van de Plus Wandel4daagse Alkmaar in 2020 en 2019 genoten van een speciale voorinschrijving en hebben dit niet onbenut gelaten: er zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar. Een bijzonder moment, omdat er na een lange periode eindelijk weer evenementen kunnen plaatsvinden.

Wandelaars starten en finishen op het Parkeerterrein Parcade in Overstad en doen op donderdag Bergen aan en wandelen vrijdag richting het Recreatiegebied Geestmerambacht, om daarna nog te kunnen genieten de veelzijdigheid van Alkmaar. Tijdens de twee afstanden van 15 en 25 kilometer staat het wandelen en de fijne natuur rondom Alkmaar centraal.

Ilse Zaal, gedeputeerde Recreatie provincie Noord-Holland: "Ik houd van sporten en ben altijd op zoek naar een sportieve uitdaging. Wandelen is mijn nieuwe sportieve passie geworden. Ik geniet van het afwisselende landschap en ik merk dat een stukje lopen helpt om mijn hoofd een beetje leeg te maken. Wat fijn dat tijdens de Wandel2daagse Alkmaar wandelaars weer samen kunnen genieten van een gezellig en mooi wandelevenement.".

14e editie
Volgend jaar vindt de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar traditioneel op de derde woensdag van juni plaats: van 15 t/m 18 juni. Le Champion verwacht, samen met titelpartner Plus Magazine, dat dan de volledige 4daagse weer georganiseerd kan worden. Vorig jaar werd nog met succes de Plus Wandel4daagse Alkmaar thuiseditie virtueel georganiseerd.