NEDERLAND - Tijdens de Nationale Kringloopdag op zaterdag 1 oktober vieren kringloopwinkels door het hele land feest. En bij Stichting RataPlan verplaatste het feestje zich de afgelopen jaren zelfs van de ene winkel naar de andere. Het kringloopbedrijf organiseerde namelijk de Ronde van RataPlan, een volledig verzorgde busrit langs verschillende kringloopwinkels – en dus veel mooie koopjes. Ook dit jaar zal de Ronde van RataPlan weer worden georganiseerd, echter op een andere datum dan gewend. Het wordt namelijk een Christmas Edition, op zaterdag 5 november.


Terwijl de Ronde van RataPlan tijdens de Nationale Kringloopdag een terugkerende traditie was de afgelopen jaren, was het kringloopbedrijf dit jaar helaas genoodzaakt de bustour te verplaatsen. De busmaatschappijen kampen, zoals wel bekend, met personeelstekorten waardoor er niet aan de aanvraag kon worden voldaan. Want RataPlan pakt met 31 bussen flink uit tijdens deze kringlooptour.

Christmas edition
Onder het mom ‘van de nood een deugd maken’ heeft RataPlan direct doorgepakt en een nieuwe datum geprikt. En dit is een speciale datum want het valt samen met de start van de kringloop Kerstshow. De Ronde van RataPlan vindt een maand later plaats dan gewend, op zaterdag 5 november, en wordt een Christmas Edition.

De invulling van de Ronde van RataPlan blijft hetzelfde. De bussen zullen ’s ochtends vertrekken en rijden gedurende de dag langs ten minste vier RataPlan-vestigingen. Bij elke winkel krijgen deelnemers een uur de tijd om rustig te struinen en shoppen voordat de bus weer vertrekt naar de volgende halte. Aan het einde van de middag wordt iedereen netjes afgezet bij de vertreklocatie, hopelijk een aantal mooie kringlooppareltjes rijker.

Nationale Kringloopdag
Overigens is iedereen op 1 oktober natuurlijk ook van harte welkom in de kringloopwinkels. Het is tenslotte wel Nationale Kringloopdag en alle overige festiviteiten (denk aan muziek of een andere vorm van entertainment) gaan gewoon door. De Nationale Kringloopdag, georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN), is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van duurzaamheid, hergebruik en sociaal ondernemerschap. En dat is een missie die Stichting RataPlan natuurlijk volledig ondersteunt.