Op donderdag 17 november zijn ouders/opvoeders van opgroeiende tieners of jongeren welkom bij de discussieavond over Drank & Drugs. Deze avond is georganiseerd door LINK Preventie en jongerenwerk MEE&De Wering. Tijdens de avond kunnen ouders/opvoeders in gesprek met professionals over het drank en drugsgebruik van de jeugd. De gastheer die avond is Jimmy Geduld. Hij is ex-verslaafde, was acteur ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ en presenteerde het programma ‘Verslaafd' In gesprek met professionals.

Geduld trapt af met het vertellen over hoe hij zelf afkickte van zijn drugsverslaving. Daarna zal hij aan de hand van uitdagende stellingen het gesprek aangaan. Bijvoorbeeld ‘Er moeten gemeentelijke maatregelen komen om te zorgen dat er op de kermissen minder gedronken wordt’. Of ‘Ouders kunnen geen zicht hebben op het alcoholgebruik van hun kind’. De partijen die met de discussie meedoen zijn ouders, politie, Brijder Jeugd én Burgemeester Bruinooge.

Voorlichting

Sinds 1 januari organiseert LINK Preventie, in opdracht van de Gemeente Alkmaar, verspreid over Alkmaar Buiten, verschillende preventieve activiteiten rondom het thema Drank & Drugs. In samenwerking met het jongerenwerk worden daarbij niet alleen tieners en jongeren, maar ook hun ouders voorgelicht. Na gastlessen op verschillende basisscholen en jongerenverenigingen te hebben gegeven, staan er dit jaar nog een verkeerscursus op 24 november in de Rijp en een jongerenproject in de planning.

Informatie

Bent u ouder/opvoeder van een opgroeiende tiener/jongere en voorstander van: ‘beter voorkomen, dan genezen’? Of ben u juist een ouder/opvoeder die tegen (ongewenst) alcohol- en/of drugsgebruik van uw kind aan loopt? Kom dan op 17 november mee discussiëren in Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp! Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar, het programma start om 19.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LINK Preventie via mail: info@linkprojecten.nl; telefoon: 06-33203157 of n.weertman@dewering.nl ; telefoon: 06-14931267.