ALKMAAR - Wie van dansen, zwemmen, gezelligheid en lekkere muziek houdt, kan op zaterdagavond regelmatig terecht bij sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar om volledig uit zijn dak gaan: dan is het tijd voor discozwemmen. Speciaal voor de jeugd tot 13 jaar is er elke editie een nieuw thema. Het zwembad wordt volledig omgetoverd in bijvoorbeeld piraten- of circussferen. Ook het aanwezige personeel van Alkmaar Sport hijst zich in de meest gekke outfits en entertainen de kinderen al bij binnenkomst. Een live DJ draait de coolste platen en er wordt volop meegezongen en gedanst, óók door de aanwezige ouders.

Het discozwemmen in sportcomplex Hoornse Vaart is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest populaire kinderfeestje in Noord-Holland. Ouders reserveren al weken van te voren het verjaardagfeestje van hun zoon of dochter. De jarige zelf krijgt de entree cadeau van het zwembad en van restaurant De Binnenvaart mag het feestvarken kosteloos komen eten en drinken. Voor de jarigen en hun vrienden gaat de deur al een uur eerder open. Zij kunnen na het eten alvast een duik nemen in het golfslagbad terwijl de DJ begint warm te draaien.

Twintig verjaardagfeestjes per disco is tegenwoordig ‘business as usual’. Marcel Ruitenberg, hoofd zwemaccommodaties van Alkmaar Sport, legt het succes uit: “Het discozwemmen in de Hoornse Vaart is de afgelopen jaren enorm populair geworden bij de jeugdige bezoekers uit Alkmaar, maar ook uit de regio komen er steeds vaker jarigen hun partijtje bij ons vieren. Onze enthousiaste medewerkers maken er iedere disco een enorm feest van en dat werpt z’n vruchten af. Elke editie pakken zij groots uit door het zwembad volledig om te toveren naar het thema van die maand. De medewerkers - gehuld in de meest gekke toepasselijke outfits - zorgen op de beats van DJ Franklin J voor het entertainment. De disco’s worden een jaar vooruit gepland en staan bij menig ouder steevast in de agenda. Er komen gemiddeld per disco zo’n 500 kinderen naar het zwembad. Daar zijn wij ontzettend trots op. We zijn met meer dan 6500 bezoekers per jaar de grootste kinderdisco in Noord-Holland”.

Het bad heeft de laatste tijd extra geïnvesteerd in nieuwe tafels en stoelen en nog meer entertainment. Ouders genieten er stiekem ook van en staan vaak lekker mee te zingen en te dansen op de bekende Top40 nummers. Het zwembad vraagt geen entree voor de begeleiders. Ruitenberg: “Zij zorgen juist voor de sociale controle en veiligheid in en rondom het zwembad. Als je nog nooit geweest bent dan is het tijd om je disco zwemkleding aan te doen!”

Meer informatie
De eerstvolgende disco staat gepland op zaterdag 23 maart. Thema van deze avond is Favorite Movie Characters. De disco is geopend van 19.00 tot 21.00 en kost € 6.50 per persoon. Meer informatie is te vinden op de website van sportcomplex Hoornse Vaart, www.hoornsevaart.nl/discozwemmen