ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert maandag 31 augustus een digitaal sportkenniscafé voor verenigingsbestuurders, sporttrainers en geïnteresseerde sporters. Om 19.30 uur staat het thema ‘omdenken’ centraal. Hoe kan je ánders kijken naar de uitdagingen waar de vereniging mee worstelt? Herken je vaste denkkaders en stap er uit om zo tot onverwachte oplossingen te komen. Het betreft een interactieve online sessie waar van de deelnemers een actieve houding met eigen input wordt verwacht. Deelname voor belangstellenden is gratis, aanmelden kan per mail via s.wunderink@alkmaarsport.nl.

Alkmaar Sport werkt dit sportkenniscafé samen met Start2Create, een bedrijf gespecialiseerd in het trainen van organisaties in ‘anders denken’. Deze kennis en ervaring zullen zij maandag 31 augustus toepassen op sportspecifieke uitdagingen, problemen en situaties. Deze avond komen 2 á 3 vraagstukken aan bod, die de deelnemers zelf eventueel kunnen aandragen. De bedoeling is echter voornamelijk dat de opgedane kennis van het ‘omdenken’ ook later wordt toegepast op de ándere uitdagingen waar de club voor staat. “We gaan de problemen bekijken vanuit perspectieven waar je zelf niet zomaar aan denkt. Ga in de schoenen van een ander staan, hoe zou diegene jouw vrijwilligersprobleem oplossen? En welke ideeën krijg je als je een onbeperkte zak geld toegeschoven krijgt? We gaan digitaal in groepjes aan de slag en delen de resultaten natuurlijk met elkaar. Je zult zien dat er ideeën ontstaan die je van te voren nooit had kunnen bedenken,” aldus Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport.

Aanmelden
De avond staat open voor sportbestuurders die kennis willen maken met nieuwe werk- en denkvormen of een specifiek probleem willen bespreken, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. De digitale sessie start om 19.30 uur en is vanuit huis te volgen. Aanmelden kan gratis bij de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport, Sanne Wunderink, via s.wunderink@alkmaarsport.nl. U kunt bij het aanmelden ook eventueel te bespreken dillema’s al aanmelden.