ALKMAAR - Toen Sharon van der Kort een bezoek bracht aan haar vaders graf, kwam zij tot de schrikbarende ontdekking dat er twee dierbare beeldjes waren verdwenen. "Zowel het engeltje als het biertje, twee beeldjes die veel sentimentele waarde hebben, zijn gewoon gejat bij het laatste rustplekje van onze vader." Toch is een van de beeldjes weer terecht, dankzij een oproep op Facebook.

Sharon besloot haar verhaal op Facebook te delen. "Vanochtend waren wij bij onze vader, en zijn wij tot de ontdekking gekomen dat ook op het kerkhof gestolen wordt", begint de oproep. "Wij hebben hier in ieder geval geen woorden voor en zouden dan ook graag willen dat het engeltje terug gelegd wordt!"

Het bericht veroorzaakte een stroom aan verontwaardigde reacties en werd veelvuldig gedeeld. "Zo verdrietig. Helaas bij het graf van mijn zoontje ook tot twee keer toe gebeurd. Je snapt niet wat iemand bezielt. Sterkte. " Een ander schrijft: Wat een triest volk zeg! Ik hoop dat het teruggelegd wordt."

Het Facebookbericht moet ook de dief niet zijn ontgaan. Nog geen dag later ontdekte haar oma namelijk dat een van de beeldjes - het engeltje - weer keurig op zijn plaats stond. Sharon kan het nog steeds niet helemaal geloven. "Dit hadden wij nooit gedacht. Ook niet dat het bericht zoveel keer gedeeld zou worden, en met resultaat!"

De begraafplaats St. Barbara heeft Sharon in een e-mail laten weten meer toezicht te gaan houden.