ALKMAAR - Samen herdenken en vieren. Dat kunnen we in Alkmaar goed. Om Alkmaar Ontzet 450 jaar te vieren is er budget vrijgemaakt voor programmering bedacht door alle inwoners van Alkmaar. Een gigantisch historisch feest zoals Kaeskoppenstad of een Alkmaar Ontzet bingo in het buurthuis, jij kunt jouw idee voor het herdenken en vieren van Alkmaar Ontzet 450 jaar nu indienen. Voor zowel spectaculaire professionele events als verbindende lokale initiatieven is het mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen.

Burgemeester Anja Schouten over Alkmaar Ontzet 450 jaar “Ik was er als kind al bij. Alkmaar Ontzet is een feest voor en door alle Alkmaarders. Het komend jaar vieren we en staan we stil bij 450 jaar Ontzet. Ik nodig alle Alkmaarders uit een bijdrage te leveren aan het jaarprogramma. Er is nog budget beschikbaar. Zo maken we er samen een onvergetelijk jubileumjaar van. In heb er in ieder geval heel veel zin in”.

Plek voor grote en kleine initiatieven

Zie jij een plein vol dansende mensen voor je, of een drijvende harmonieband op de gracht? Een heel jaar lang wordt Alkmaar gevuld met projecten en plannen die door Alkmaarders zelf bedacht en uitgevoerd worden. Ondersteuning hierbij komt van Gemeente Alkmaar in de vorm van subsidieverstrekking voor kleine initiatieven. Hulp bij het opzetten en uitvoeren van plannen wordt gegeven door het projectteam dat namens gemeente Alkmaar het programmamanagement op zich heeft genomen.

Per initiatief kan € 250 tot € 5.000 worden aangevraagd door inwoners, verenigingen, stichtingen, instellingen, ondernemers, scholen en clubs. Professionele organisatoren kunnen meedoen met de open inschrijving voor grote publieksevenementen. Deze events voor een groot publiek zijn de hoogtepunten van het jaarprogramma. Hiervoor heeft de gemeenteraad maximaal € 150.000,- beschikbaar gesteld. Ook is er € 100.000,- beschikbaar voor één groot evenement met (inter)nationale allure passend binnen het thema ‘Alkmaar Ontzet 450 jaar’ en voor een breed publiek toegankelijk. Zorg dat jouw idee op tijd is ingediend.

De 4 V’s
Denk voor te realiseren plannen aan ideeën voor elke groep bewoners, oud of jong, in alle buurten en dorpen van Alkmaar en zelfs gemeente breed. Geslaagde ideeën sluiten aan bij één van de 4 V’s, de 4 kernwaarden van Alkmaar Ontzet 450 jaar; Verdieping, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid. Andere voorbeelden zijn een herdenkingsmoment dat terugblikt op de historie van Alkmaar Ontzet, een groot feest voor alle middelbare scholieren of een bijzonder concept dat zich richt op de toekomst van Alkmaar. Heel veel kan en is mogelijk. Denk groots, we doen het met elkaar.

Denk en doe mee via alkmaarontzet450jaar.nl Kijk voor alle informatie over zowel grote als kleine initiatieven op www.alkmaarontzet450jaar.nl. Voor grote publieksevenementen melden organisatoren zich aan vóór 28 oktober. Inwoners, verenigingen, stichtingen, instellingen, ondernemers, scholen en clubs kunnen hun ideeën voor feestelijke initiatieven indienen. Meld jouw idee nu aan, samen schrijven we het verhaal van Alkmaar Ontzet.