ALKMAAR - Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk 'De Vaandeldrager' van Rembrandt gaat - alvorens het een blijvende plek krijgt in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam – op tournee langs de twaalf provincies. Stedelijk Museum Alkmaar is geselecteerd is als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland. Het belangrijke werk is hier in de maand juli te bewonderen. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad.


Stedelijk Museum Alkmaar is buitengewoon trots onderdeel van de nationale tournee te zijn. Het schilderij van Rembrandt sluit bijzonder goed aan op de eigen collectie, die maar liefst zestien schutterstukken telt, waarop ook vaandeldragers staan afgebeeld. Rembrandt schilderde de Vaandeldrager in 1636. Het imposante kunstwerk toont de meester op zijn best.

Om zoveel mogelijk Alkmaarders de kans te geven De Vaandeldrager van dichtbij te bewonderen opent het museum in de maand juli alle dagen van de week haar deuren. Het museum wil een breed publiek de Rembrandt met eigen ogen laten aanschouwen en zal daarom in de maand juli elke maandag gratis toegankelijk zijn.

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van private partijen, de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. Noord-Holland is na Friesland en Utrecht de derde provincie in de reeks van twaalf waar het werk te gast is. Meer info op stedelijkmuseumalkmaar.nl