ALKMAAR/BERGEN - Hoe komt een tentoonstelling tot stand? Van spijker tot spijker neemt onze conservator 19de en 20ste eeuw Marjan van Heteren je mee in de totstandkoming van een toonaangevende tentoonsteling. Welk onderzoek heeft zij gedaan voor deze tentoonstelling en wat komt er allemaal bij kijken om prestigieuze werken in bruikleen te mogen hebben. Kom op donderdag 27 juli gratis luisteren naar de verdiepende lezing in de bibliotheek in Bergen.

Tentoonstelling Stedelijk Museum Alkmaar

Tot en met 3 september 2023 is in Stedelijk Museum Alkmaar een van zijn meest ambitieuze tentoonstellingen ooit te zien. Onder de titel ‘Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School’ presenteert het museum een bijzondere tentoonstelling over de ontstaansgeschiedenis van de allereerste Nederlandse expressionistische kunststroming; de Bergense School.

Aanmelden

Geïnteresseerd in deze lezing? Je bent van harte welkom op donderdagochtend 27 juli in de bibliotheek in Bergen, Dreef1. De toegang is gratis maar wel graag vooraf aanmelden. Dat kan op bknw.nl/agenda of via de klantenservice op 072 – 515 66 44. De lezing is van 10.00 tot 11.00 uur en wordt gratis aangeboden door Stedelijk Museum Alkmaar.