ALKMAAR - Op 30 september, van 13:30 tot 14:30, wordt de betoverende wereld van "De Sokkosaurus, Held op Sokken" onthuld in de boekhandel 'Readshop de Mare.' Dit prentenboek, geschreven door Sandra Schot- van Baar en geïllustreerd door Myrna Verschaeren- Somberg, belooft een onvergetelijk avontuur voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud.

Het verhaal volgt Robbie, een lieve knuffeldinosaurus, die wordt gepest door een groepje Triceratopsen omdat hij het altijd koud heeft. Maar dan neemt hij zijn oma in vertrouwen en die heeft een geweldig goed idee. Een idee wat Robbies leven verandert. Hij wordt een echte Sokkosaurus en bovendien een held… op sokken.

De Sokkosaurus, Held op sokken blijft luchtig en open over het onderwerp pesten. Door interactieve vragen in het verhaal, kunnen ouders met hun kind, of leerkrachten met hun groep waardevolle gesprekken voeren.

Om dit gesprek verder te bevorderen, heeft de auteur ook een miniproject ontwikkeld voor kinderen uit groep 1 t/m 3. Dit project omvat schrijf-, taal-, reken- en tekenopdrachten, kringgespreksvragen, een kleurplaat en een versje met bijbehorende bewegingen. Het miniproject sluit naadloos aan bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij ons thuis’ en is op de website van Uitgeverij Juf Sandra gratis te downloaden.

Het hoogtepunt van het evenement is de voorleessessie, waarin kinderen worden meegezogen in het avontuur van Robbie en Groezeltje. Kinderen mogen zelfs met hun knuffel of verkleed als dino komen. Na het verhaal kunnen gezinnen genieten van de boekverkoop en een signeersessie met de auteur en illustrator.

Kom en ontdek samen met uw kinderen de kracht van vriendschap en moed in "De Sokkosaurus, Held op Sokken." Noteer 30 september in uw agenda en sluit u aan bij ons in 'Readshop de Mare' voor een leuke middag vol avontuur. We kijken ernaar uit u daar te verwelkomen!