ALKMAAR - Om de pilot op een mooie manier af te sluiten organiseren Stichting Present Alkmaar samen met de bewonerscommissie van de Cornelis Buysstraat/Maertenshof en woningcorporatie Woonwaard op zaterdag 30 oktober een bewonersdag.

Op de bewonersdag kunnen bewoners aangeven welke ideeën zij nog meer hebben voor hun buurt.

Het afgelopen jaar hebben de vrijwilligers van Stichting Present Alkmaar samen met buurtbewoners de groenvoorziening van de Cornelis Buysstraat/Maertenshof duurzaam aangepakt. Verwaarloosde, versteende tuin hebben plaatsgemaakt voor meer groen, appelbomen, planten en bollen

Sociaal tuinieren heeft tot doel om met vrijwilligers tuinen van ouderen en kwetsbare bewoners in wijken die het kunnen gebruiken op te knappen en opnieuw duurzaam te beplanten. Een sociale en groene ‘make-over’ als het ware. Veel bewoners zijn zelf niet in staat hun tuin bij te houden en verkeren vaak in een sociaal isolement. De tuinen worden na de ‘make-over’ door individuele vrijwilligers regelmatig bijgehouden.

Bij dit project werkt Stichting Present samen met woningcoöperatie Woonwaard en het buurtnetwerk, en wordt ondersteunt door de landelijke Stichting Sociaal Tuinieren. Present kan hierbij gebruik maken van een breed netwerk van landelijke partners.

Present gaat in de toekomst aan de slag met andere tuinen zowel in deze buurt als andere buurten en hoopt met de ‘make-overs’ bewoners een groenere, maar juist ook fijnere woonomgeving te bieden en hun isolement te doorbreken. We hopen lokaal nog meer samenwerkende organisaties en partners te vinden. Nieuwe vrijwilligers om eenmalig of vaker (maar flexibel) mee te helpen bij onze tuinprojecten zijn ook nodig. Dit kan individueel of als groep.

Bent u geïnteresseerd om 30 oktober of bij onze toekomstige projecten mee te helpen? U bent van harte welkom tussen 11:00 uur en 14:00 uur op de Maertenshof in Alkmaar of u kunt ons bereiken via info@presentalkmaar.nl