ALKMAAR - Speciaal voor families organiseert Alkmaar Sport in de kerstvakantie het Alkmaarse IJsplein. Iedere middag wordt op de 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs. De ochtenden blijven traditiegetrouw beschikbaar voor recreatieschaatsers die rondjes willen schaatsen, hun conditie op peil willen houden in de buitenlucht of willen trainen voor natuurijs.


Tijdens de kerstvakantie, van 19 december t/m 3 januari staan families centraal op de 400-meterbaan van De Meent. Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager van sportcomplex De Meent: “Op onze Alkmaarse ijsbaan wordt een variatie aan activiteiten aangeboden. Bezoekers mogen hun sleetje meenemen én zelfs linksom schaatsen. “

Het programma van het Alkmaarse IJsplein varieert gedurende de week, je vindt er o.a. recreatief schaatsen, curlen, ice biken of ijshockey. “Ook is er ruimte voor schaatslessen verzorgd door schaatsschool InBalans. Daarnaast draait op diverse middagen een DJ naast het ijs niet alleen de vetste beats maar ook sfeervolle kerstmuziek of misschien wel jouw verzoeknummer. Tijdens het familieschaatsen in de middag is het niet mogelijk om rondjes te schaatsen of te trainen,” aldus Roy Lennings.

Discoschaatsen in de ijshal
De 30 * 60 meter ijshal staat deze kerstvakantie in het teken van discoschaatsen. Er klinkt gezellige muziek uit de speakers en discolampen verlichten de hal. In verband met de coronamaatregelen is het aantal tickets voor de disco per tijdsslot tot 30 beperkt.

Praktische informatie
Vooraf reserveren is verplicht. Dit geldt zowel voor het recreatief schaatsen, het Alkmaarse IJsplein als het discoschaatsen. Sportcomplex De Meent is een publieke ruimte. Hier geldt een mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder, natuurlijk kan je deze tijdens het schaatsen afdoen. Meer informatie is te vinden op de website van de ijsbaan, www.demeentalkmaar.nl/vakantie.