ALKMAAR - Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud en wil je graag leren programmeren? Kom dan naar de bibliotheek en word een echte programmeer-ninja! Je leert programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen, het is voor alle niveaus. Deelname is gratis en uiteraard zijn je ouders ook welkom. De bibliotheek beschikt over computers waarop je kunt werken. Je leert omgaan met programma’s als Scratch en Python en gebruikt super gave gadgets/hardware zoals Dash, Ozobot en Sphero Mini.

Naast het leren programmeren, ontmoet je allerlei kinderen waarmee je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de bibliotheek, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw werk. Je gebruikt vooral open source en gratis software en staat in contact met een wereldwijd netwerk van kids die net zo van programmeren houden als jij. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!" En de bibliotheek, die is zeker cool, dus zien we je daar?

Meedoen?
Enthousiast geworden en meedoen? Jij en jouw kind(eren) zijn van harte welkom bij deze dojo’s in onze vestigingen in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum, Langedijk, Egmonden, Limmen en Heerhugowaard. Wil je meer weten? Kom langs in de bieb of kijk voor datums en tijden op onze website bibliotheekkennemerwaard.nl/agenda of ga naar coderdojo-kennemerwaard.nl/volgende-editie