ALKMAAR - Zaterdag 22 mei organiseert Alkmaar Sport de RAADHUIS Pinksterwalk. Een mooie wandeling door Historisch Oudorp van 5 of 10 kilometer. Waar voor een hardloopevenement, oorspronkelijk stond de RAADHUIS Pinksterun op het programma, nog geen mogelijkheden lijken te zijn, staan voor het wandelen de deuren wel wagenwijd open. Letterlijk; de wandelaars wandelen deze dag niet langs, maar dóór de Terp, ‘het witte kerkje’ in Oudorp. Dankzij de samenwerking met Stichting Historisch Oudorp worden de wandelaars voorzien van een wandelboekje met achtergrondinformatie over historische elementen langs de route. Een unieke belevenis, startend in de ochtend tussen 7.00 en 9.00 uur, waarvoor men zich kan aanmelden via www.raadhuispinksterun.nl (€ 5,- p.p.). Voor de kinderen wordt deze luilakmorgen in de vroege ochtend een PyjamaRun georganiseerd op sportcomplex Vaart, tevens beginpunt van de wandeltocht. Zij kunnen zich ook via de website aanmelden (€ 1,- p.p.).

Grootschalige sportevenementen zijn nog niet toegestaan, maar in Alkmaar kan gelukkig wel gewandeld worden. Ook kinderen hebben de mogelijkheid om buiten te sporten. Deze feiten combinerend is Alkmaar Sport in samenwerking met RAADHUIS Creative Agency en Stichting Historisch Oudorp gekomen tot de organisatie van een Pinksterwalk en PyjamaRun.

“We kunnen nog even niet rennen, dat stellen we voorlopig uit naar het najaar. Maar dit kan wel, en wij willen weer in beweging komen dus we gaan het gewoon doen! Uiteraard houden we ons aan de op dat moment geldende regels, maar we zien genoeg mogelijkheden om dit succesvol neer te zetten. Van ons verhaal werden de heren van Stichting Historisch Oudorp gelukkig snel enthousiast, zij hebben hun archieven opengetrokken en de mogelijkheden langs de wandelroute verkend. Met als resultaat een fantastisch wandelboekje, uniek in haar soort!” aldus Marlou Zuurbier, projectleider bij Alkmaar Sport.

De wandelaars starten tussen 7.00 en 9.00 uur bij Sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28) en gaan zelf op pad met het wandelboekje inclusief de route. Onderweg worden zijn voorzien van wat te drinken en eten bij het Oudorpse RAADHUIS en ook ontvangen zij een herinnering. De kinderen starten om 8.00 uur (7-9 jr) en 9.00 uur (10-12) jaar met de PyjamaRun, waarbij zij ‘verkleed’ in Pyjama aan de start mogen verschijnen. Voor elke deelnemers is ook hier een herinnering en ontbijtje met een krentenbol en wat te drinken verzorgd door Albert Heijn Oudorp. “Als de regels het toelaten starten we om 7.00 uur nog een groep met 1 tot 6-jarigen, daarover houden we de mensen via social media op de hoogte”, besluit Marlou. Meer informatie vindt u op www.raadhuispinksterun.nl.