Muziektheatergezelschap LEKS compagnie brengt ‘De Grens' in Cultuurkoepel Heiloo.
Wanneer: Zaterdag 20 mei 2023 om 20.15 hr.
Entree: vrijwillige bijdrage.
Info en reserveren: https://www.cultuurkoepelheiloo.nl/

Migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste.
Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In deze one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.
De Grens is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.
Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp.
De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en gevarieerde muziek.

Credits
Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental Regie en vormgeving: Chris Koolmees
De Grens is een productie van: LEKS compagnie
Duur: ca 75 minuten. Nederlandstalig.
Meer informatie over de voorstelling: De Grens – LEKS compagnie – muziektheater