ALKMAAR - De kaartverkoop voor de nieuwe beleving Met Eigen Ogen is gestart. Vanaf 31 augustus ervaar je deze prikkelende experience kriskras door het monumentale Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, ingenieuze videoprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter de geboorte van Nederland en Alkmaar Ontzet. Aan de hand van originele schilderijen en objecten uit Stedelijk Museum Alkmaar en de meeslepende verhalen van de verteller Sinan Can wordt het een unieke ervaring.

In het landelijke vieringsjaar ‘de geboorte van Nederland’ en exact 450 jaar na Alkmaar Ontzet geeft Met Eigen Ogen Met een nieuw perspectief op deze geschiedenis. Met een blik op het verleden, kijken we naar het heden en dromen we over de toekomst. Vrijheid van toen, in het licht van nu.

Het Stadhuis van Alkmaar opent haar deuren
Normaal is deze plek voor publiek gesloten, speciaal voor Met Eigen Ogen gaan de deuren van het Stadhuis van Alkmaar open. Voor even wordt het Stadhuis, het Huis van de Stad. Ontdek dit eeuwenoude monument en haar prachtige ruimtes en voel de historie van deze plek: het is hier waar het stadsbestuur de belegering van Alkmaar voor haar kiezen kreeg 450 jaar geleden.

Verteller Sinan Can

Sinan Can (Nijmegen, 1977) is een award winning documentairemaker, onderzoeksjournalist en programmamaker bij BNNVARA die met indringende documentaires als Retour Kalifaat en Bloedmineralen, de talkroute belangrijke journalistieke prijzen heeft gewonnen. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Journalist voor de Vrede’. Voor zijn documentaires trekt hij dwars door conflictgebieden en geeft hij mensen die leven onder verstikkende regimes een gezicht. Sinan geeft bevlogen Vrijheidscolleges en is als betrokken en deskundige Midden Oosten specialist geregeld te gast bij TV programma’s en talkshows.

Met Eigen Ogen is te beleven 31 augustus t/m 8 oktober in het Stadhuis van Alkmaar. Early bird tickets zijn € 7,50. Tickets en informatie vind je op meteigenogen.nl.

Met Eigen Ogen is een project van Stichting Boven het Maaiveld, Els Schipper en DOSS Event Support, in samenwerking met Beeldjutters en Stedelijk Museum Alkmaar. Met dank aan Gemeente Alkmaar, VSBfonds, Victoriefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nh1816 Verzekeringen, Pius Stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Landman Assurantien, De Verzekeringswinkel.nl, Otterlo Financieel Advies, 8 October Vereeniging en Huis van Zessen.