ALKMAAR - In samenwerking met onze enthousiaste jongeren zijn we in deze Corona crisis met onze Boodschappenbakfiets in Alkmaar gestart. En dat begint al aardig te lopen. Zo hebben keien als Khalid (L) en Yousri (R) met onze fraaie bakfiets de samengestelde voedselpakketten al bezorgd bij een aantal van onze stadsgenoten die dat wensten. We zijn blij dat meerdere jongeren zich ook hebben aangemeld als vrijwillige bezorgers en zich enthousiast gaan inzetten op de bakfiets straks.

Meerdere buurtgenoten die in deze crisis in soms lastige situaties terecht zijn gekomen hebben zich aangemeld om wekelijks een voedselpakket bezorgd te krijgen voor een klein symbolische bedrag.

Het is mooi om te zien dat winkeliers , bedrijven en organisaties direct toezeggingen deden om dit alles mogelijk te maken en ons initiatief te ondersteunen.

De bakfiets konden we lenen van het buurthuis en deze werd voor de gelegenheid geheel kosteloos met graffiti bespoten door Tattoo Pim ,een verpakkingsdistributeur wilde de dozen doneren.

Mee en de Wering zorgt voor de mentale ondersteuning die de gezinnen vaak hard nodig hebben. Bij de Moskee Bilal mogen we de bakfiets stallen en gebruik maken van de koeling.

Een tweetal supermarkten doneren fruit en groenten en bij een bakkerij mogen we brood ophalen als dat beschikbaar is.

Elke vrijdag maken wij er weer een mooi pakket van met diverse producten die uiteraard kunnen variëren. Het bijzondere van dit project is dat de jongeren zich belangeloos inzetten voor gezinnen in Alkmaar en zo hun steentje kunnen bijdragen in deze nare tijd. De 1,5 meter afstand en de vereiste hygiëne maatregelen nemen wij natuurlijk in acht!

Wilt u ook gebruik maken van het voedselpakket of u hulp en steun aanbieden in welke vorm dan ook meld u dan via onze website www.onsalkmaar.nl en wij komen graag in contact met u.