ALKMAAR - Hoe dichterbij het komt, hoe meer we beseffen dat het werd gemist: Kaeskoppenstad. Eindelijk kunnen we de binnenstad weer omtoveren tot d’Oude Stad uit de 16e eeuw. Om dit te vieren hebben we besloten om ook deze editie te openen met een spectaculaire “Bonte Stoet”: een optocht met alle figuranten achter elkaar, die door de binnenstad van Alkmaar trekt.

Beginnend bij de Kitsteeg, over de Laat en vervolgens (om de werkzaamheden heen) richting de Grote Kerk, het Stadhuis en de Gewelfde Stenenbrug: dat is de route die onze Kaeskoppers zullen lopen. Al lopend draaien ze warm voor Kaeskoppenstad, terwijl ze de binnenstad verrassen met hun spel en muziek. Bij de Mient zal het evenement officieel worden geopend met medewerking van burgemeester Anja Schouten en schrijfster Simone van der Vlugt.

Nieuw dit jaar is de toevoeging van echte kaasdragers van de kaasmarkt! Speciaal voor Kaeskoppenstad verzorgen zij dit jaar niet alleen een mini-kaasmarkt, maar hebben zij ook een aandeel in deze Bonte Stoet. Want ook in de 16e eeuw was “kaes” al onderwerp van gesprek!

Aanschouw het spektakel in de binnenstad van Alkmaar, op zaterdag 4 juni tussen 11.15 uur en 11.45 uur. Daarna vertrekt iedereen naar de route van Kaeskoppenstad, dat om 12.00 uur precies de poorten weer opent! Wij kunnen niet wachten.


Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.kaeskoppenstad.nl. Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 4,- (online) of € 5,- (aan de kassa). Voor kinderen tot en met 12 jaar kost Kaeskoppenstad € 1,50. Deze prijzen zijn exclusief € 1,50 administratiekosten per boeking (alleen online). Op 3, 4 en 5 juni is de kassa in de Waagtoren geopend.