ALKMAAR - Op 12 november aanstaande wordt om 10.30 uur De Grote Brievenbus geplaatst, pal voor de Grote Kerk in Alkmaar die 9 dagen later wordt omgetoverd tot Het Grote Pietenhuis. Via De Grote Brievenbus kunnen alle kinderen hun verlanglijstjes, kleurplaten of andere wensen op de bus doen voor de Sint en pieten uit Het Grote Pietenhuis. De eerste die dit zal doen met haar bijzondere verlanglijstje is Livia, de Kinderburgemeester van Alkmaar.

In Het Grote Pietenhuis (geopend vanaf 21 november) werken pieten keihard om Pakjesavond voor elkaar te krijgen: cadeaus worden ingepakt, routes worden uitgestippeld, er wordt geoefend met het lopen op daken en schoentjes worden gevuld. Om dit goed te doen is het wel belangrijk dat de pieten weten wat ieder kind precies wil hebben, zo ontstond dan ook het idee voor De Grote Brievenbus.

Nog niet eerder stond er zo’n grote brievenbus in de stad. De onthulling van De Grote Brievenbus vindt om 10.30 uur plaats, waarna de Alkmaarse Kinderburgemeester Livia haar eigen verlanglijstje voorleest. Dit verlanglijstje bestaat uit een lijst met wensen voor (de kinderen in) Alkmaar, die zij zelf heeft geschreven.

Opening Het Grote Pietenhuis
Naast bovenstaand moment komt er binnenkort nog een spannend moment aan: de opening van Het Grote Pietenhuis. Zoals in de teaser te zien zal zijn (deze wordt binnenkort verspreid), zijn de pieten opgesloten in de Grote Kerk door Stan - de boef die de pieten in de Grote Sinterklaasfilm ook al dwars zat.

Hoe langer de pieten opgesloten zitten, hoe groter de achterstanden zijn… Zullen ze bevrijd worden en zo andere pieten en hulppieten (alle kinderen) toe kunnen laten om alles nog op tijd af te krijgen voor Pakjesavond? Meer informatie volgt!