ALKMAAR - Dansers uit Alkmaar en omgeving kunnen op 27, 28 of 29 maart meedoen aan audities voor de bungee dansvoorstelling OverBruggen in het kader van 450 Jaar Alkmaar Ontzet.

Het bungee dansproject OverBruggen wordt in het kader van de viering en herdenking van 450 jaar Alkmaar Ontzet georganiseerd. Om dit te realiseren, zoeken choreografe Helen Pokrovska en dramaturg Lonneke van Heugten dansers uit Alkmaar en omgeving. In de avonden van 27, 28 en 29 maart organiseren zij een workshop in HAL25. Zowel professionals als gevorderde amateurs uit verschillende stijlen, kunnen zich opgeven voor een van de avonden. In deze workshop maken deelnemers kennis met bungee als vernieuwende dansvorm, dankzij een ontwikkelbijdrage van Alkmaar Maakt Het. Deze workshop is tevens de auditie. Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen naar overbruggen1@gmail.com. Iedere beweger met ervaring in een stijl zoals moderne dans, streetdance, acrobatiek, paaldans of parkour, kan deelnemen.

OverBruggen is een poëtische bungee dansvoorstelling over de spanning tussen vrijheid en verbinding. De voorstelling wordt een reis met sprongen door verleden, heden en toekomst met de historische bruggen van Alkmaar als inspiratie en décor. De makers onderzoeken met deze voorstelling hoe belangrijk en ingewikkeld het soms is om je verbonden te voelen met het verleden van je woonplaats. Daarnaast slaan ze een brug tussen het oude en nieuwe Alkmaar.

Choreografe Pokrovska vraagt zich af hoe je omgaat met verschillen in tijden van conflict: "De ouders van mijn vader zijn Russisch, de ouders van mijn moeder wonen in Oekraïne. Toen Rusland Oekraïne binnenviel, zat ineens de helft van mijn familie: grootouders, tantes en hun kinderen, in oorlogsgebied. Met OverBruggen wil ik reflecteren op hoe je schijnbaar tegenstrijdige ideeën of gebieden met elkaar kunt verbinden."