ALKMAAR - Op maandag 2 en donderdag 5 september zijn er in Artiance in Alkmaar open lessen dansexpressie voor senioren. Dit is een uitnodiging voor jou, oudere danser, om mee te komen doen met de cursus dansexpressie en dansimprovisatie die binnenkort weer van start gaat. De lessen worden gegeven door Henk Smits uit Andijk.

Wat dansexpressie precies inhoudt, moet je vooral zelf komen ervaren. Dat is de beste manier. Wat gebeurt er bij dansexpressie? Je danst op ritmische, klassieke, pop, ingewikkelde, eenvoudige, harmonische, kortom op allerlei verschillende muziekfragmenten. Die stimuleren je tot verschillende bewegingen, scherp en zacht, golvend, glijdend en schokkerig, stroperig en lyrisch.

Het zijn bewegingen die voortkomen uit een thema, dat elke les wordt aangeboden: Architectuur, poëzie, beeldende kunst, een thema uit de natuur, een aspect uit het theater kunnen aanleiding zijn om tot beweging en dans te komen. Zo’n lesthema geeft je als danser houvast om de bewegingen die in jezelf zitten en uit jezelf gaan komen verder te onderzoeken. In de opdrachten wordt rekening gehouden met ieders fysieke mogelijkheden en die zijner meer dan je denkt.

Als dit je aanspreekt kom je dansen, ook als je zestig al (ruim) bent gepasseerd.
Dat kan in Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar op maandag 2 en donderdag 5 september van 10:00 – 11:30 uur De lessen op maandag worden deels gegeven door Els Rijn.

Kosten: €5,- voor een proefles.
Verdere informatie: henk.smits@quicknet.nl of bel 0228 – 591144/ 06 – 50484398.