ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Ook in de zomermaanden ben je weer van harte welkom bij deze gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat. Nieuw zijn de Dag & Dauw locaties Overdie en Graft –De Rijp. Hieronder volgt een greep uit het zomer programma.

Wat staat er deze zomer op het programma?
Op 8 juli kun je in de nieuwe Dag & Dauw locatie Wijkcentrum Thuis in Overdie van 10.00 tot 11.30 uur meedoen aan een workshop zigeunerdans van Mena Leila. Mena leert je de basispassen en handgebaren van diverse stijlen. Eeuwen geleden bestond Alkmaar de Mare uit 15.000 eilanden die tot aan de ruilverkaveling hebben bestaan. Jan Schroeders vertelt op donderdag 11 juli alles over dit eilandenrijk en hoe diens geschiedenis verweven is met Broekerveiling. Deze lezing met behulp van attributen start om 14.00 uur in de bibliotheek in De Mare.

Bloemenexpert Ciska Strating vertelt op dinsdag 23 juli tijdens haar bloemenworkshop over de symbolische betekenissen van bloemen en de balans tussen verschillende soorten. Tijdens de workshop in de bibliotheek in Alkmaar Centrum krijg je ook de gelegenheid om een eigen boeket samen te stellen. Tegenwoordig hebben we onze smartphone vrijwel altijd bij ons en gebruiken we hem veelal als fotocamera. Maar hoe maak je nu echt een mooie foto? Leer meer over licht, compositie, kader, perspectief en scherptediepte tijdens een workshop van Luciënne van der Stouwe. Op woensdag 7 augustus van 10.00 tot 11.30 uur in de nieuwe Dag&Dauw locatie in de bibliotheek in De Rijp.

Natuurfotograaf Philip Friskorn neemt je op donderdag 15 augustus mee in de leefwereld van de ekster Ondersteund met prachtig beeldmateriaal en interessante toelichtingen leer je alles over deze intelligente vogels. In De Oldeburgh van 10.00 tot 11.30 uur.

Dag & Dauw een programma dat altijd aansluit
De mensen die het bedenken voor de doelgroep, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de activiteiten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.

Ook meemaken?
Dag & Dauw activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Alkmaar. Je bent van harte welkom, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan op telefoonnummer 072 - 540 43 35 vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur of via www.dagendauwagenda.nl. De toegang aan de deur is € 5,-. Bij vooraf reserveren is de toegangsprijs € 4,50. Telefonisch reserveren voor de zomeractiviteiten kan uiterlijk tot en met 13 juli. Voor een overzicht van het volledige programma kun je kijken op www.dagendauwagenda.nl.