ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Op dinsdagochtend zijn er activiteiten in het Centrum, afwisselend bij Artiance en de Bibliotheek. Op donderdagochtend zijn er activiteiten in Oudorp, afwisselend bij De Oever en De Oldeburgh. Vanaf donderdagmiddag 12 maart starten er weer activiteiten in de Mare en in de Hoef kunt u vanaf maandag 23 maart weer meedoen aan leuke activiteiten.

Een greep uit het programma
Op alle locaties worden interessante lezingen en inspirerende workshops georganiseerd.

In het Centrum zijn er bijvoorbeeld lezingen over 75 jaar vrijheid en het 1000 eilandlandenrijk; een workshop muziek, een workshop mozaïek, maar ook een voorstelling door theatergroep de Eenhoorn. In Oudorp vinden verschillende workshops plaats, een concert en dit keer ook een kledingshow van West-Friese streekdracht. In de Mare gaat de reeks van start met een lezing over handleeskunde en in de Hoef starten we met een workshop bloemencollage maken.

Dit is slechts een greep uit alle activiteiten; op de website www.dagendauwagenda.nl leest u het volledige programma en kunt u zich gemakkelijk aanmelden. Bovendien krijgt u bij kaartverkoop via de website € 0,50 korting per activiteit.

Aanmelden is gewenst
Indien u zich aanmeldt via de website betaalt u € 4,50 per activiteit. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Wel kunt u uw tickets (€ 5,00 per activiteit) tijdens de openingstijden aan de balie van Artiance, Canadaplein 3 kopen. (ma t/m za 13.30-21.30 en za 9.00-16.00 uur, niet tijdens schoolvakanties) Kaartverkoop aan de deur is alleen mogelijk als er nog plaats is bij de activiteit.

Kaartjes zijn altijd inclusief een kopje koffie of thee.

Dag & Dauw: een programma dat altijd aansluit
De mensen die de activiteiten bedenken, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Een groep van 60-plussers vormt met elkaar het programmateam. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de bijeenkomsten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.