ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Onderstaand een greep uit de Dag en Dauw activiteiten in september. Ook deze maand ben je weer van harte welkom bij deze gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Wat staat er in september op het programma?

Op maandag 16 september verzorgt Rudolf Goedhart muzikaal vermaak met zijn gitaren in De Vleugels. Hij neemt je mee door de muziekgeschiedenis vanaf de jaren '50: Nederlandstalige liederen, evergreens en mooie gitaarmuziek.


Meester Patissier in ruste Arend Top vertelt op donderdag 19 september gepassioneerd over de wereld van cacao en chocolade in De Oldeburgh. Aan de hand van een presentatie, film en proeverij ontrafelt hij de geheimen en gezonde kwaliteiten van deze populaire lekkernij.
Leer op dinsdag 24 september bij Artiance meer over de diversiteit en culturele achtergrond van verschillende internationale volksdansen. Dansdocente Sara Damen vertelt enthousiast over de diepgang en inspiratie die zij vindt in de spannende ritmes van deze dansen. Natuurlijk ga je ook de dansvloer op.
Levenslust- en landschapszanger Kees Kaas zingt in zijn afwisselend programma 'Liedjes voor Later' over lief & leed, Alkmaar, het fraaie Noord-Hollandse landschap én ....... over kaas. Op donderdag 26 september in wijkcentrum De Oever.
Tijdens de lezing 'Kijk op bijen' geeft natuurdocent Ynske Hoekstra natuurliefhebbers op 30 september in De Vleugels een kijkje in de (bedreigde) wereld van de bij. Naast een korte film, presentatie van bijenproducten en een blik onder de microscoop ga je ook met een bijenwaszalfje naar huis!

Dag & Dauw een programma dat altijd aansluit

De mensen die het bedenken voor de doelgroep, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de activiteiten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.

Ook meemaken?

Dag & Dauw activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Alkmaar. Je bent van harte welkom, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan op telefoonnummer 072 - 540 43 35 vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur of via www.dagendauwagenda.nl. De toegang aan de deur is € 5,-. Bij vooraf reserveren is de toegangsprijs € 4,50. Voor een overzicht van het volledige programma kun je kijken op www.dagendauwagenda.nl of www.bibliotheekkennemerwaard.nl.