ALKMAAR - Op zondag 18 september wordt de derde editie van bordspellenbeurs MoxCon georganiseerd in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Tussen 10:00 en 17:00 uur kan je genieten van meer dan 25 exposanten die spellen uitleggen, het Nederlands kampioenschap Saboteur, drie soorten Magic the Gathering toernooien en nog veel meer op het gebied van spellen en reenactment. Het ruime aanbod en de prachtige locatie maken het een echt dagje uit voor de hele familie en zeker voor spelliefhebbers.

Nieuwe locatie

De organisatoren van MoxCon, Michel de Haas en Mark Massarotto, hebben dit jaar gekozen voor een grotere locatie waarbij de bijzondere sfeer van de eerdere edities behouden blijft. "We groeiden uit onze voegen, bij de vorige editie stonden er rijen mensen buiten. We zijn erg trots op de nieuwe locatie, waar we ruimte hebben voor nog veel meer stands, toernooien en miniature games", aldus Michel.

Exclusief op MoxCon

Naast demonstraties van de bekende spellen worden op MoxCon ook exclusieve spellen en spelmogelijkheden aangeboden. Zo geeft Amsterdam Board Game Design nieuwe bordspellen uit op het MoxCon Design plein. Veel van deze spelen kunnen voor het eerst gespeeld worden op MoxCon en zijn alleen nog via Kickstarter te verkrijgen. Daarnaast is er een miniature plein; wil je een persoonlijke miniatuur laten printen? Peer Creations is op de hoogte van alle noviteiten op het gebied van het 3D-printen. Ook comics-fanaten kunnen hun hart ophalen op de beurs. Ben je op zoek naar die ene comic? Zodiac Collectables is dit jaar voor het eerst aanwezig op de beurs en biedt een groot deel van haar volledige voorraad van 30.000 comics aan.

Reenactment en Pokémon

Voor de reenactment hobbyisten is Cooper's Choice aanwezig. De leden geven advies en bieden de fijnste handwerken aan die niet te onderscheiden zijn van originele uniformen uit o.a. het Napoleon tijdperk. Daarnaast is voor Pokémon-fanaten special guest Pim van Valkengoed, beter bekend als Monkeloid, aanwezig. Hij heeft van alles mee op het gebied van de Pokémon trading card game. Monkeloid heeft een succesvol Twitch-streamkanaal waarop hij dagelijks pakjes met kaarten open maakt en bespreekt. MoxCon is de kans om hem te ontmoeten!

Tickets & meer informatie

MoxCon '22 is op zondag 18 september 2022 in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar en duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

Deurtickets €5 p.p.

Online vroegboekticket €3,50 p.p.

Online gezinsticket €13,50

Meer informatie en tickets met korting via www.moxcon.nl. Blijf op de hoogte en volg MoxCon op de socials:www.facebook.com/moxcon en www.instagram.com/mox_con.