ALKMAAR - Het Regionaal Archief in Alkmaar start weer een nieuwe reeks cursussen. De eerste vindt plaats op 5 februari. De cursussen zijn er voor iedereen die wil leren onderzoek te doen in het archief – naar de familiegeschiedenis bijvoorbeeld, of naar het verleden van een woning of woonplaats. Bijzonder dit jaar is een gratis cursusmiddag met tips voor het zoeken naar personen in de talloze bronnen over de Tweede Wereldoorlog, op donderdag 14 mei. Met natuurlijk speciale aandacht voor de oorlogsbronnen die het Regionaal Archief zelf bewaart.

Voor wie meer wil leren over het verrichten van archiefonderzoek zijn er ook de inmiddels vertrouwde cursussen. De maandelijks terugkerende gratis introductiemiddag biedt een eerste kennismaking met het Regionaal Archief en het zoeken in de rijke collectie. De cursus ‘Op zoek naar uw familiegeschiedenis’ helpt mensen op weg die in de archieven onderzoek willen doen naar hun voorouders. Wie meer wil uitzoeken over het verleden van bijvoorbeeld een gebouw of een straat kan terecht bij de cursus ‘Op zoek naar de geschiedenis van huizen, winkels en bedrijven’.

Alle cursussen worden gegeven in het gebouw van het Regionaal Archief aan de Bergerweg 1 in Alkmaar. Een overzicht van het cursusaanbod met informatie over de inhoud, de data en eventuele kosten is te vinden op regionaalarchief.nl/cursussen. Vooraf aanmelden voor een cursus is noodzakelijk; dat kan via de website, per e-mail (info@archiefalkmaar.nl) of telefonisch (072-8508200).