ALKMAAR - De overheid doet steeds meer via het internet en je kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten niet goed hoe het werkt of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus van drie bijeenkomsten: 'Eerste hulp bij DigD. Wil je graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven en zelf je zaken regelen? Dan is deze cursus iets voor jou! De cursus start op maandagochtend 17 januari in de bibliotheek in Alkmaar centrum.


Regel zelf je overheidszaken via internet

Je leert hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld via de website van je gemeente of de Berichtenbox van de overheid. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW.
De overheid vraagt steeds vaker naar je DigiD: de digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Je maakt met een kleine groep deelnemers gebruik van computers van de bibliotheek. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders en wij garanderen dat je privacy tijdens de cursus gewaarborgd is. De cursus is voor iedereen die al een beetje bekend is met het gebruik van internet en een e-mail adres heeft.

Wanneer en waar?

Je komt drie maandagochtenden van 09.30 tot 11.00 uur naar de cursusbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op maandag 17 januari. De volgende cursusmomenten zijn 24 en 31 januari. Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar centrum, Gasthuisstraat 2. Als de coronamaatregelen het nog niet toelaten zal de cursus doorgeschoven worden naar een later moment.

Aanmelden

Geïnteresseerd en wil je zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan op www.bknw.nl via de agenda of bij de balie in de bibliotheek of via de klantenservice op telefoonnummer 072 – 515 66 44. Na je aanmelding neemt Lonneke van Bibliotheek Kennemerwaard contact op, zodat je goed voorbereid aan de cursus deel kunt nemen.

Word digitaal vaardig met de bibliotheek

Bibliotheek Kennemerwaard vindt het belangrijk dat mensen zelf online hun zaken kunnen regelen. Daarom kunnen mensen die digitaal vaardiger willen worden bij de bibliotheek terecht. Bijvoorbeeld voor de cursus oefenen.nl waarin je leert hoe een computer werk, hoe je kan e-mailen, zoeken op internet en online formulieren invult. Ook maak je kennis met sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter. Voor meer informatie kun je kijken op www.bknw.nl of contact opnemen met de klantenservice op 072 – 515 66 44.